MOOLOOLABA (AUS) – In de tweede World Cup van het seizoen was Richard Murray te sterk voor de concurrentie. Hij klopte in Mooloolaba de Austalische juniorenwereldkampioen Matthew Hauser en diens landgenoot Matthew McElroy. Murray, de partner van Rachel Klamer, nam revanche op zijn mindere race in Abu Dhabi. Beste vrouw was de Australische Emma Jeffcoat. Een verrassend debuut maakte voormalig topzwemster Lotte Wilms. De geboren Alkmaarse woont sinds drie jaar in Australië, waar ze begonnen is met triathlon. In de top-acht kwam ze uit het water om vervolgens ook met fietsen en lopen aardig mee de kunnen in de wereldtop. Wilms eindigde twintigste, op drie minuten van Jeffcoat.

Voor Maaike Caelers was het al een wonder dat ze na een flinke val in Abu Dhabi opnieuw kon starten. Op halve kracht kwam ze tot een vierentwintigste plaats. Bij de mannen was Donald Hillebregt enige Nederlander. Hij finishte als veertigste.

UITSLAGEN 
WORLD CUP TRIATHLON MOOLOOLABA (AUS)
(Sprint afstand)

MANNEN --------------------------------
1 Richard Murray      RSA  53.09
2 Matthew Hauser      AUS  53.13
3 Matthew McElroy     AUS  53.17

VROUWEN -------------------------------
1 Emma Jeffcoat      AUS  59.35
2 Kirsten Kasper         59.51
3 Angelica Olmo      ITA 1.00.00
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst