DURBAN (RSA) – De Telegraaf en diverse buitenlandse media berichtten vandaag over een luguber verhaal. De Zuid-Afrikaanse triatleet Mhlengi Gwala zou tijdens een training door drie overvallers aangevallen zijn, waarbij zij probeerden Gwala’s benen af te zagen. Het zou een doelgerichte poging zijn geweest om de benen van de atleet af te zagen. Volgens de politie bood Gwala zijn bezittingen al aan aan de overvallers, maar die waren daar niet in geïnteresseerd. Gwala werd in de bosjes gesleept, waarna de aanvallers een kettingzaag aan zijn benen zetten. Een passerende beveiligingsauto verstoorde de aanval, waarna Gwala naar het ziekenhuis kon worden gebracht.

In het ziekenhuis wisten artsen beide benen van de atleet te redden, maar hij zal nog lang moeten herstellen. Inmiddels is in Zuid-Afrika een crowdfunding-actie opgestart om hem te helpen in de kosten van de medische behandeling.

De Zuid-Afrikaanse politie laat weten de zaak te onderzoeken als een poging tot moord.

Landgenoten Henri Schoeman en Richard Murray spraken op Twitter hun afschuw uit over de aanval. Gwala zou volgende maand deelnemen aan het nationaal kampioenschap.