KAAPSTAD (RSA) – Zes Nederlanders komen dit weekeinde in actie in de eerste World Cup van het seizoen in het Zuid-Afrikaanse Kaapstad. Marco van der Stel, Menno Koolhaas, Rachel Kramer, Rani Škrabanja en Kirsten Nuyes reisden vanuit Namibië naar de seizoensopener in Kaapstad. Daarnaast komt ook Donald Hillebregt aan de start.

De Nederlandse delegatie was de afgelopen drie weken voor een trainingsstage in Windhoek, Namibië. Het was de tweede keer dat de Nederlandse selectie zich in Windhoek voorbereidde op het nieuwe seizoen. Op 1750 meter hoogte werd onder leiding van Louis Delahaije en Jordi Meulenberg een wedstrijdspecifiek blok afgewerkt.

Rachel Klamer, vorig jaar vierde in Kaapstad, gaat zondag met nummer één van start. De triatlete uit het Overijsselse Beuningen is daarmee ook dit jaar weer een van de kanshebbers voor het podium. Klamer kan in Kaapstad tegenstand verwachten van de Japanse Ai Ueda en de Britse atletes Non Stanford en Vicky Holland, de nummer drie van de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.

Richard Murray, de partner van Rachel Klamer, is samen met Henri Schoeman, de thuisfavoriet in Kaapstad. Ook Murray komt net terug van de trainingsstage in Namibië met de Nederlandse ploeg. Hij schreef vorig jaar de World Cup in Kaapstad op zijn naam, terwijl zijn landgenoten Schoeman en Wian Süllwald de twee overige podiumplaatsen opeisten. Marco van der Stel was in 2017 de beste Nederlander op de veertiende plaats.

Over de auteur

Marcia Jansen

Freelance journalist | Schrijfster van de ‘De Hartslag van een ander’ | Triatleet sinds 2000 | Ironwoman sinds 2014 | Woonachtig met man en twee dochters op Salt Spring Island aan de westkust van Canada.

Gerelateerde berichten