ETTEN-LEUR – Ook de twintigste editie van de crossduathlon van Etten-Leur werd gewonnen door een Belg. Geert Laureyssen bleek een klasse apart in de loop-en-mountainbike-combinatie. De Belg was bovendien de eerste man die het evenement voor de derde keer wist te winnen. Eerder was de zuiderbuur in 2012 en 2016 de beste.

Laureyssen bleef zijn landgenoot Wouter Wuilmus bijna twee minuten de baas. Daarna was het nog bijna drie minuten wachten tot Arie de Jong als beste Nederlander binnenliep. De Friese master wist al dat zijn opponenten te sterk waren. “Alleen als is de loopschoenen van Geert kan verstoppen, maak ik een kans.” De Jong won de afgelopen weken wel de wedstrijden in Workum en op Ameland. “Maar daar komen de Belgen niet op af.”

Beste vrouw was Femke van Kessel, die diep ging om tienvoudig winnares Riika Vreeswijk van zich af te schudden. Derde eindigde Claudia Striekwold.

UITSLAGEN 
CROSSDUATHLON ETTEN-LEUR 
(6L - 20MTB - 3L)

MANNEN --------------------------------
1 Geert Laureyssen     BEL 1.22.28
2 Wouter Wuilmus      BEL 1.24.16
3 Arie de Jong         1.27.00
4 Juul van de Kruijs      1.27.57
5 Nick Renders       BEL 1.28.19

VROUWEN -------------------------------
1 Femke van Kessel       1.41.23
2 Riikka Vreeswijk       1.42.17
3 Claudia Striekwold      1.44.04
4 Annelies van der Zwart    1.46.01
5 Marije van Dun        1.48.57
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
MOS Accountants crossduathlon Etten-Leur