BUFFALO CITY (RSA) – De triathlonbroers Scheltinga waren de afgelopen dagen al meteen succesvol in de eerste triathlons van 2018. Diederik was vrijdag op de halve Israman goed voor een tweede plaats vrijdag, vandaag voegde jongere broer Evert daar een derde plaats op de Ironman 70.3 van Zuid-Afrika aan toe. In Buffalo City moest de Nederlands kampioen op de halve afstand alleen de Zuidafrikaan Matt Trautman en de Belg Kenneth Vandendriessche voor laten gaan. Het was voor Trautman zijn derde zege, Scheltinga deed vorig jaar ook mee en werd toen zesde. Beste vrouw was de Zuid-Afrikaanse Jeanni Seymour.

Net als vorige winter bracht Evert de voorbije maanden in Afrika door om zich voor te bereiden op het nieuwe seizoen. Hij constateerde vandaag dolblij dat hij er al beter voor staat dan een jaar terug. “Het was een zware race met name bij het fietsen was de inspanning fysiek en mentaal zwaar. Die gasten vliegen echt de heuvels op. In de finale was het nog een zwaar duel met Bradley Weiss, ik heb er voor moeten werken, maar het is de moeite meer dan waard.”

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 BUFFALO CITY (RSA)

MANNEN -------------------------------
1 Matt Trautman      RSA 4.09.18
2 Kenneth Vandendriessche BEL 4.11.12
3 Evert Scheltinga       4.12.12
4 Bradley Weiss      RSA 4.12.57
5 Justin Metzler     RSA 4.14.34
6 Johann Ackermann    GER 4.17.04

VROUWEN ------------------------------
1 Jeanni Seymour     RSA 4.32.22
2 Emma Pallant      GBR 4.34.20
3 Judith Vaquera     ESP 4.44.23
4 Susie Cheetham     GBR 4.48.10  
5 Annah Watkinson     GBR 4.49.44 
6 Magda Nieuwoudt     RSA 4.52.37 
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst