AMSTERDAM – Jetze Plat, die na alle eer die hem te beurt viel bij het NTB-congres en vervolgens het nationale Sportgala deze week ook genomineerd werd voor de internationale prestigieuze Laureus Award (min of meer de Oscars van de mondiale sportwereld), bracht deze week een herhalingsbezoek aan de British School of Amsterdam. Anderhalf jaar eerder was Plat er ook al eens, kort na zijn Olympische zege.

Dit keer verzorgde hij vier workshops, voor in totaal zo’n 400 kinderen. De kinderen kregen uitleg over wat Plat in het afgelopen jaar zoal gepresteerd had (handbike en paratriathlon wereldkampioen, winnaar van de Berlijn marathon en de Ironman Hawaii in recordtijden bij de handbikers). Plat legde vervolgens uit dat hij er ook hard voor moet werken, maar dat dat niet moeilijk voor hem is omdat hij van sporten en trainen houdt. Medailles zijn leuk, maar het is belangrijker om te houden van wat je doet. Als nieuw doel heeft hij twee gouden medailles in Tokyo, maar daar zal hij nog wel hard voor moeten trainen.

Plat liet de kinderen zien hoe een handbike werkt, en de kinderen mochten dit ook zelf proberen. De kinderen vroegen hem het hemd van het lijf en wilden alles van hem weten: wat hij eet, hoe hij zwemt, hoe hij auto rijdt etc. Hij sloot zijn verhaal af met de boodschap dat een goede warming-up belangrijk is, en deed vervolgens met de kinderen ook een sessie voor het bovenlijf.

Bronnen:
– Dora Rosza