EGMOND AAN ZEE – Het combiklassement in Egmond – de strandrace op zaterdag, de halve marathon op zondag – is voor het tweede opeenvolgende jaar gewonnen door Seppe Odeyn. De Belg, twee jaar geleden wereldkampioen duathlon op de lange afstand was het snelst over beide onderdelen. Strandracer Pim Molenaar, die het evenement al twee keer won, werd tweede. Tweevoudig landskampioen duathlon op de weg Yennick Wolthuizen eindigde als derde. Bij de vrouwen was Alieke Hoogenboom soeverein. Over beide races deed ze twee uur en drie kwartier. Alleen Pleuni Hooijman bleef nog nipt binnen de drie uur. De kersverse prof uit Team4Talent werd tweede, Danielle Riem derde. Hoogenboom boekte al haar zesde combi-zege.

Op Flevonice werd voor het eerst een wintetriathlon gehouden. De combinatie lopen, mountainbiken en schaatsen werd gewonnen door Erben Wennemars.

COMBIKLASSEMENT EGMOND
(36MTB- 21L)

MANNEN -------------------------------
1 Seppe Odeyn       BEL 2.22.29
2 Pim Molenaar         2.26.09
3 Yennick Wolthuizen      2.26.32
4 Mark Oude Bennink      2.32.03
5 Ricardo Scholten       2.34.06
6 Roy Lagerburg        2.35.47

VROUWEN ------------------------------
1 Alieke Hoogenboom      2.45.12
2 Pleuni Hooijman       2.59.28
3 Danielle Riem        3.02.22
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Egmond halve marathon
Egmond-Pier-Egmond