Crossduathlon van Ameland is zondag gewonnen door Arie de Jong en Linda van Vliet. Onder onverwachts onstuimige omstandigheden met veel regen en wind was het bij de mannen een zegetocht voor de Jong van start tot finish. Bij de eerste run had hij al een ruime voorsprong en deze kon hij op zijn favoriete onderdeel, het mountainbiken, alleen maar uitbouwen. De strijd om de andere podiumplaatsen was erg spannend en werd uiteindelijk gewonnen door een van de parcoursbouwer van de crossduathlon, Lex Kiewied die Rens Sterk (Barsingerhorn) net voor kon blijven.

De strijd bij de vrouwen leek spannend te worden toen na de eerste doorkomst bij het lopen Inge Heus (vorig jaar tweede) aan kop ging gevolgd door Linda van Vliet, Lenneke van de Heide en Dieuwertje Poort. Helaas moest Heus opgeven na de eerste ronde fietsen. Helemaal leeg, bevangen door de kou. “Ik weet niet precies wat er is maar doorgaan heeft geen zin”, waren haar woorden. De kop was toen al ingenomen door van Vliet. Deze was vooral blij en opgelucht dat het lopen goed ging. Ze was pas twee weken weer aan het lopen na een serieuze knieschijfblessure afgelopen winter.

De korte afstand werd bij de mannen gewonnen door Frank Beijaard en bij de vrouwen door Jennifer van Voorden.

UITSLAGEN 
CROSSDUATHLON AMELAND
(7L - 225MTB - 3,5L)

MANNEN --------------------------------
1 Arie de Jong         1:42:24
2 Lex Kiewied          1:47:04
3 Rens Sterk          1:47:51

VROUWEN -------------------------------
1 Linda van Vliet        2:02:15
2 Dieuwertje Poort       2:08:39
3 Lenneke van der Heide     2:14:23
Bronnen / Links:
– Casper van de Kamp
Crossduathlon Ameland