Nadat hij een maand eerder al binnen de eigen kring al was gekozen tot triatleet van het jaar èn paratriatleet van het jaar, kreeg Jetze Plat er gisteravond tijdens het NOS | NOC*NSF Sportgala nog een mooie sportprijs bij. Tijdens het gala werd bekend dat hij was gekozen tot Paralympische sporter van 2017. Hij ontving een prijs voor zijn prestaties bij de paratriathlon èn bij het handbiken.

Plat pakte dit jaar in Kitzbühel voor de vierde keer de Europese paratriathlontitel. Daarnaast prolongeerde hij zijn wereldtitel in Rotterdam, en won hij met overmacht de Ironman Hawaii in de para-klasse. “Dit is mijn gave leven als topsporter. De laatste wedstrijd van dit jaar was wel de meeste bijzondere tot zover”, aldus Plat.

Maar ook bij het handbiken schitterde de krachtpatser uit Vrouwenakker. Bij het Wereldkampioenschap in Pietermaritzburg sleepte hij twee wereldtitels in de wacht. Daarnaast won hij het wereldbekerklassement.