LAGUNA PHUKET (THL) – Voor Yvonne van Vlerken is het seizoen 2017 nog allesbehalve over. Ze werd gisteren in Arnhem nog uitgeroepen tot triatlete van het jaar 2017, voor de vijfde keer inmiddels. Maar ze moest de uitreiking van de ‘Thea Sybesma Award’ aan zich voorbij laten gaan, omdat ze op dat moment verbleef in Thailand voor de Laguna Phuket triathlon. Een aanloopje naarde Ironman Western Australia over twee weken. De wedstrijd over incourante afstanden net boven de olymposche afstand leverde haar wederom een podiumplaats op: derde. Ze moest Amelia Watkinson en Imogen Simms voor zich dulden. Watkinson leidde de wedstrijd vanaf de startlijn en finishte met bijna zeven minuten marge aan de meet.

Bij de mannen ging de winst naar Michael Raelert. Tijdens het fietsen loste hij Fernando Toldi, Anthony Costes en Alberto Casadei, om vervolgens op het slotonderdeel nog verder uit te lopen. Van Vlerkens partner Per Bittner eindigde als zesde. Opvallend was nog de deelname van oud-topper Jürgen Zäck, die als veertiende eindigde als derde age-grouper overall, en als winnaar in de categorie 50-55.

TRIATHLON LAGUNA PHUKET (THL)
(1,8Z - 50F - 12L 

MANNEN -------------------------------
1 Michael Raelert     GER 2.19.32
2 Anthony Costes     FRA 2.20.29
3 Mitchell Robins     AUS 2.23.06
4 Alberto Casadei     ITA 2.23.58
5 Fernando Toldi     BRA 2.26.43

VROUWEN ------------------------------
1 Amelia Rose Watkinson  NZL 2.35.01
2 Imogen Simmonds     GBR 2.41.47
3 Yvonne van Vlerken      2.45.24
4 Kate Bevilaqua     AUS 2.52.08
5 Robin Pomeroy      USA 2.52.51