PIJNACKER – De ‘moddercrossduathlon’ van Pijnacker is vandaag gewonnen door Yennick Wolthuizen en – wederom – Alieke Hoogenboom. Het was inmiddels de derde keer op rij (en de vijfde keer in totaal) dat Hoogenboom de wedstrijd won. Net als vorig jaar wist ze elfvoudig winnares Riikka Kelja naar plaats twee te verwijzen, maar dit keer met een ruimere marge. In de eerste run moesten ze allebei het initiatief laten aan Petra Sloots, maar waren tijdens het mountainbike-onderdeel een stuk sterker. Hoogenboom wisselde naar het lopen met twee minuten voorsprong, en kon daarna de wedstrijd envoudig uitmaken. Sloots had geen enkele concurrentie om plaats drie te pakken.

Wolthuizen was bij de mannen de snelste. Na de eerste run wisselde met twintig seconden voor op Rody Kroon. Wouter Dijkshoorn volgde twintig seconden later, maar allebei wisten ze tijdens het mountainbiken Wolthuizen bij te halen, mede omdat Wolthuizen zich op dat onderdeel vergiste in de route. Kort achter elkaar wisselden ze naar het lopen, maar daarin had Wolthuizen nog de beste benen over. Dijkshoorn pakte vervolgens eenvoudig plaats twee.

Op de flanken van de Sint Pietersberg was de Belg Geert Lauryssen de beste crossduatleet. De wedstrijd in Maastricht vormde de terugkeer van Roger Smeets, topatleet van weleer. De Limburger kampte met een langdurige achillespeesblessure. Hij gaf zijn comeback glans met een tweede plaats, op twee minuten achter Lauryssen. Derde werd Arie de Jong, die eveneens een paar jaar uit roulatie was door een hardnekkige blessure. Voormalig landskampioene veldrijden Sanne van Paassen won de vrouwenwedstrijd.

CROSS DUATHLON PIJNACKER
(5L - 20MTB - 2,5L)

MANNEN -------------------------------
1 Yennick Wolthuizen      1:24:25
2 Wouter Dijkshoorn      1:24:46 
3 Rody Kroon          1:25:48
4 Kurt Wubben         1:26:17
5 Malaya van Ruitenbeek    1:26:44

VROUWEN ------------------------------
1 Alieke Hoogenboom      1:33:25
2 Riikka Vreeswijk       1:36:21
3 Petra Sloots         1:40:16
4 Karin Slootweg        1:56:54
5 Tinka ten Klooster      2:02:08
CROSS DUATHLON VALKENBURG a/d GEUL
(5L - 20MTB - 2,5L)

MANNEN -------------------------------
1 Geert Lauryssen     BEL 1.28.06
2 Roger Smeets         1.30.18
3 Arie de Jong         1.33.04

VROUWEN ------------------------------
1 Sanne van Paassen      1.47.05
2 Judith Visser         1.4.35
3 Claudia Striekwold      1.56.24