BAHRAIN – Rahel Bellinga is dit weekeinde vijftiende geworden op de Ironman 70.3 in het oliestaatje Bahrain. In een topveld kwam de Soestse atlete 48 minuten na de Britse winnares Holly Lawrence over de finish. In de aanloop naar de wedstrijd ondervond Bellinga problemen met haar fietskoffer, die namelijk werd verwisseld met een Belgische deelnemers. Pas twee dagen voor de race had ze haar eigen fiets terug.

Lawrence en ook de Duitse triatlete Anne Haug waren verrassend sterker dan topfavoriete en meervoudig wereldkampioene Daniela Ryf. Bij de mannen maakte de Noor Kristian Blummenfelt een ijzersterk debuut op de halve afstand. Hij kopte de Nieuw-Zeelander Terenzo Bozzone, die de afgelopen maand wekelijks de internationale podia bestormde. Derde werd ‘bronze-digger’ Sven Riederer uit Zwitserland. Finn Zwager, expat in Bahrain was beste Nederlander.

Naast de wedstrijd in Bahrain waren er nog drie andere Ironman 70.3 wedstrijden dit weekend. In Cozumel ging de winst naar Sebastian Kienle en Rachel McBride. In Punte Del Este (een age-group only wedstrijd) waren Maximilano Barranque en Andrea Sarmiento. Ook in Fortaleza was het een age-group only wedstrijd, daar pakten Jose Belarmino en Claudia Dumont de zege.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 BAHRAIN

MANNEN ------------------------------
1 Kristian Blummenfelt  NOR 3.40.24
2 Terenzo Bozzone    NZL 3.41.02
3 Sven Riederer     SUI 3.47.14

VROUWEN -----------------------------
1 Holly Lawrence     GBR 4.02.33
2 Anne Haug       GER 4.02.43
3 Daniela Ryf      SUI 4.06.13
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst