Olympisch kampioene en tweevoudig wereldkampioene Gwen Jorgensen maakt na bevallen te zijn van haar eerste kind een comeback, maar niet meer in de triathlonsport. Ze zoekt een nieuwe uitdaging en heeft haar doel gesteld op een medaille in de Olympische marathon van Tokyo over drie jaar. En in de tussentijd wil ze ook graag een andere grote marathon als Boston, Chicago of New York op haar naam schrijven.

Jorgensen liep vorig jaar al de New York marathon en werd toen veertiende, op 17 minuten van winnares Mary Keitany. Dit was toen een week na haar winst in de Island House triathlon en het was ook haar laatste race voor haar bevalling. Toen was ze niet tevreden met het resultaat.

In de NYC marathon van afgelopen weekend eindigde een andere triatlete/duatlete ook hoog in de uitslagen. De Italiaanse Sara Dossena streed lang mee voorin en finishte als zesde, op drie minuten van winnares Shalane Flanagan. Mogelijk krijgt Jorgensen dus nog concurrentie vanuit haar eigen oude sport….

Bronnen / Links:
NBC Sports