De duatleten sluiten zondag in Spijkenisse het seizoen af met het Nederlands kampioenschap Run-Bike-Run. Nils Pennekamp en Miriam van Reijen lijken de beste papieren voor de overwinning te hebben.
Nils Pennekamp verdedigt zondag op en rond het sportpark van PRC Delta zijn titel op de standaard afstand. De atleet uit Castricum maakte vorig jaar voor het eerst een uitstapje naar de duathlonsport en veroverde in zijn tweede Run-Bike-Run ooit meteen de Nederlandse titel. De ex-Nederlands kampioen steeplechase en de huidige nationaal kampioen korte cross kan de grootste tegenstand verwachten van triatleet Evert Scheltinga en Yennick Wolthuizen. Wolthuizen, die net als Pennekamp afkomstig is uit de atletiek, was eerder dit jaar de sterkste op het Nederlands kampioenschap Run-Bike-Run over de lange afstand. Outsiders voor de titel zijn Thijs Wiggers, Alexander Picard, Daan de Groot en ex-marathonkampioen Patrick Stitzinger die zijn debuut maakt in de duathlon.

De titelverdedigster bij de vrouwen, Sarissa de Vries, ontbreekt in Spijkenisse waardoor er een open strijd wordt verwacht. De nummer twee van vorig jaar, Miriam van Reijen, lijkt de beste papieren voor de overwinning te hebben. Van Reijen is de regerend nationaal kampioene op de lange afstand en dit seizoen winnares van het zilver op het WK Run-Bike-Run lange afstand in Zofingen. Ook Sanne Broeksma is een favoriete voor het podium. De oud-korfbalster veroverde dit seizoen verrassend de Europese titel in de crossduathlon. Overige kanshebsters voor een podiumplek zijn Deborah Schouten, Sophie van der Most, Lesley Smit en Jony Heerink.

De start en finish van het NK is op het terrein van PRC Delta aan het Wielrenpad in Spijkenisse. De mannen starten om 14.15 uur en de vrouwen gaan tien minuten later van start.