JERSEY (GBR) – Katie Zaferes was vandaag de grote winnaar bij de vrouwen in de Super League Triathlon op het Britse Kanaaleiland Jersey, samen met Kristian Blummenfelt. In de ‘Eliminator’ ronde van vandaag was Zaferes de beste en was ze overall over het weekend de snelste van alle vrouwen. Rachel Klamer eindigde als negende na twee dagen van bijzondere triathlonwedstrijden.

Op zaterdag was Zaferes al de beste in de ‘Triple Mix’, een serie van drie superkorte triathlons (met korte tussenpauzes) over evenzovele wedstrijdformats: eerst zwemmen-fietsen-lopen, daarna lopen-fietsen-zwemmen en tot slot fietsen-zwemmen-lopen. Op basis van de zaterdagklassering gingen de deelnemers zondag de ‘Eliminator’ in: drie korte triathlonronden waarbij na iedere ronde de laagst geklasseerden afvielen totdat in de laatste ronde de top-tien overbleef. Klamer wist die cut-off te halen, maar kon zich niet meten met de top van het klassement. De podiumposities waren naast Zaferes voor Summer Cook en Nicola Spirig.

Bij de mannen ging na de eerste dag Kristian Blummenfelt aan de leiding in het supersterke veld, voor Richard Murray en Jonathan Brownlee. In de Eliminator-ronden wist ook hij zijn voorsprong na dag één met succes te verdedigen. Jorik van Egdom eindigde als dertiende.