Aankomend weekend is Rotterdam voor even de triathlonhoofdstad van de wereld, als het WK en de WTS Grand Final naar de Maasstad komen. Nooit eerder was Nederland gastheer van het ITU-WK, en met meer dan 4.000 deelnemers wordt het ook een numeriek ontzagwekkend spektakel. Op vrijdag staan het WK paratriathlon, de races voor vrouwen junioren en mannen neosenioren gepland. Zaterdag komen mannen junioren, vrouwen neosenioren en de mannen en vrouwen elite in actie.

Op zondag zijn de WK-wedstrijden voor de age-groupers, met daaronder ook – uiteraard – een enorm aantal Nederlanders. Voor hen en hun supporters heeft Erik-Simon Strijk voor Transition een gerse parcourskaart gemaakt. Zodat je weet waar je wezen mot.

2 reacties

 1. Tedje van Arkel

  Erik Simon Strijk lijkt het helemaal te snappen. Het parkoers is inderdaad een ‘daggie uit’ in Rotterdam. Een soort toertocht door de stad maar met een competitief triathlonparkoers heeft het helemaal niets te maken. Het is een aanfluiting dat de Nederlandse triathlongoegemeente zoiets aan al die deelnemers uit alle uithoeken van de wereld durft voorschotelen. Die krijgen absoluut geen waar voor hun dure geld. Heel treurig dat dit het hoogfeest van de Nederlandse triathlon moet worden.

  • Sagan Peters

   Ik snap de klachten over het fietsparcours wel. Maar ik ben het er niet mee eens. Ik ben juist blij dat er eens een wat technischer fietsparcours is. De Ronde van Qatar is ook niet hetzelfde als Parijs Roubaix. Tijdens de try-out van vorig jaar ging het al prima, ik neem aan dat de verbeterpunten zijn aangepakt.
   Andere jaren is het WK weer op een simpeler parcours zodat de atleten die niet kunnen sturen niet te veel tijd verliezen.