ALPHEN a/d RIJN – De Kroes & Partners triathlon in en rond de Zegerplas in Alphen kende vandaag sterke winnaars in de personen van Erik-Simon Strijk en Tessa Kortekaas. Strijk domineerde de wedstrijd, Kortekaas pakte halverwege het lopen de kop over om daarna niet meer te hoeven omzien. Ricardo Scholten noteerde een bijzondere prestatie, door eerst ’s ochtends de sprintafstand te winnen, om vervolgens zich meteen op te maken voor de kwart triathlon, waar hij nog een sterke zevende plaats noteerde.

Scholten kende in zijn eerste start een lange inhaalrace op de winnaar van vorig jaar, Leander van Diggelen. Na het zwemmen in de Zegerplas was Van Diggelen inmiddels bijna twee minuten vooruit, maar op de fiets naderde Scholten al tot op een krappe halve minuut, om vervolgens op het rondje om de Zegerplas toe te slaan en uiteindelijk met veertig tellen verschil de winst te pakken. Bij de vrouwen leidde Eva Cornelisse de wedstrijd vanaf de start.

Op de kwart stond er bij de mannen geen maat op Strijk. Bij het zwemmen kwam hij al als tweede uit het water, om vervolgens op de fiets ver van iedereen weg te fietsen. Maar achter hem werd het spannend voor het podium. Thuisfavoriet Pascal Valentijn volgde op ruim 3,5 minuut als tweede, maar moest op het lopen Koen Hijman voor laten gaan, die na het fietsen zowel Valentijn als Bram van der Wal inrekende. Scholten rukte in zijn tweede race van de dag op de fiets op naar de zevende plek, om die op het lopen vast te houden.
De vrouwenwedstrijd werd lange tijd aangevoerd door Ingrid Eelkema, maar zij zag aan het eind van de eerste loopronde Kortekaas voorbij snellen.

Tussen beide wedstrijden werd ook nog de finale van de 4eDivisie Mannen Zuid gestreden, in de vorm van een teamsprint. Het team EdoSports 3 bevestigde hun dominante positie van het hele seizoen door met overmacht als eerste te finishen. Triotters 2 pakte met een sterk slotonderdeel de tweede plek, vlak voor RTC Den Haag 2. Helaas bleek na afloop dat EdoSports 3 een niet-startgerechtigde atleet had opgesteld, en als gevolg daarvan werd het team als geheel alsnog gediskwalificeerd in Alphen.

UITSLAGEN 
TRIATHLON ALPHEN a/d RIJN


MANNEN KWART --------------------------
1 Erik-Simon Strijk       1:57:53	 
2 Koen Hijman          2:01:42	 
3 Pascal Valentijn       2:02:22	 
4 Bram van der Wal       2:02:45	 
5 Arie Nimberg         2:03:52

VROUWEN KWART -------------------------
1 Tessa Kortekaas        2:11:29
2 Ingrid Eelkema        2:12:58
3 Renate Post          2:18:19
4 Heleen van Keulen       2:20:44
5 Miriam Teeuwssen       2:23:01

MANNEN SPRINT -------------------------
1 Ricardo Scholten       1:06:09	 
2 Leander van Diggelen     1:06:48	 
3 Gert Brinkman         1:07:08	 
4 Hidde Weersma         1:07:30	 
5 Lennart Kleinjans       1:08:17

VROUWEN SPRINT ------------------------
1 Eva Cornelisse        1:12:46	 
2 Mandy Verbakel        1:15:44 
3 Chantal Koole         1:17:58
4 Linda van Wely        1:21:05	 
5 Ada van Zwieten        1:21:25