ZOFINGEN – Miriam van Reijen en Thomas Bruins zijn zondag de Nederlandse troeven op het WK duathlon over de lange afstand in de Zwitserse plaats Zofingen. Beide atleten eindigden vorig jaar bij in de top tien tijdens het mondiale titeltoernooi.

Van Reijen lijkt een abonnement op vijfde plaatsen te hebben tijdens grote kampioenschappen. In het voorjaar van 2016 werd de Amsterdamse vijfde op het EK in Kopenhagen. Daarna volgde een knap debuut op het WK in Zofingen met opnieuw een vijfde plek. Dit voorjaar werd de reeks voortgezet tijdens het EK over de middenafstand in Sankt Wendel. Van Reijen bereidde zich de afgelopen weken in de Franse Alpen voor op de loodzware race in Zofingen, die bestaat uit 10 kilometer hardlopen, 150 kilometer fietsen en 30 kilometer hardlopen.

Ook Thomas Bruins is toe aan zijn tweede optreden op het WK in Zofingen. Vorig jaar werd de in Perth woonachtige atleet zevende, na een hele dag in de voorste linies meegestreden te hebben. Dit voorjaar werd Bruins winnaar van het Aziatisch kampioenschap duathlon over de middenafstand.

Het ITU WK Powerman duathlon in Zofingen start zondag om 08.00 uur en is vanaf de start live te volgen via een livestream op Youtube.