LEIDERDORP – De Baanderij triathlon van Leiderdorp is vandaag gewonnen door Stefan Overmars en Hanneke de Boer. De man uit Hilversum was op de fiets een maatje te groot voor titelverdediger Youri Severin, en hoefde daarna op het lopen niet meer over zijn schouder te kijken. Bij de vrouwen was het een kop-staart overwinning voor de lokale favoriete.

Severin kwam nog wel met een ruime voorsprong uit de Zijl geklommen, maar op de fiets denderde Overmars, die na het zwemmen nog aankeek tegen drie minuten achterstand, over hem heen. Severin wisselde uiteindelijk naar het lopen met vijf minuten aan zijn broek, waarvan hij er nog drie wist goed te maken op de afsluitende halve marathon. Robert Parinussa rolde tijdens het lopen Franck van Graas nog op en pakte daarmee plaats drie.

Bij de vrouwen stond er geen maat op De Boer. Ze kwam al met een ruime minuut voorsprong uit de Zijl, om daarna op de fiets nog verder uit te lopen. Anne Zijderveld keek bij de wissel naar het lopen tegen zes minuten aan, en kon daarna nauwelijks dichterbij komen. Corien Wegkamp legde uiteindelijk beslag op plaats drie, na met de snelste looptijd van de dag Annika Spronk in te pakken.

Op de olympische afstand ging de winst naar Martijn Boot en Petra Sloots. Allebei stoomden ze op het lopen naar de koppositie. Op de sprintafstand ging de winst naar Rinse van den Ouweelen en Mandy Verbakel. Van den Ouweelen rekende op het slotonderdeel af met Leander van Diggelen, Verbakel pakte op het lopen de kop terug na op het fietsen te zijn ingehaald door Suzanne Mulder en Evi van Ekris.

De Baanderij Triathlon werd afgesloten met de finalewedstrijd van de 1eDivisie, in de vorm van een spectaculaire team-relay. Bij de vrouwen ging in de eerste helft van de wedstrijd Oceanus aan kop, maar daarna kantelde de wedstrijd. Mariska Visser moest het afleggen tegen Nicole Voet van Kijani, en daarna kon Kijani de wedstrijd onbedreigd afmaken. De Dolfijn 2 begon in derde positie aan de vierde relay, maar Chantal Berga wist uiteindelijk Iris Dijkstra nog in te rekenen en daarmee de derde plaats te pakken.

De mannen van Hellas deden het nog een tandje beter door de winst op te eisen, na een verbeten gevecht met met name VZC Veenendaal. Vincent Böhm, als tweede uit het water, kwam als eerste terug na het fietsen en behield die positie. In de derde relay werd Peter Res echter op de fiets bijgehaald door Rob Barel, en pas in de tweede loopronde wist Res de rollen weer terug om te keren. Marco Glastra zwom, fietste en liep vervolgens de winst binnen. Achter Hellas en VCZ eiste TC Twente de overgebleven podiumplaats op.

Bijzonder aan de team-relay wedstrijden waren nog de optredens van Carla van Rooijen en Rinse van den Ouweelen. Allebei waren ze eerder op de dag nog actief bij de individuele wedstrijden. Van den Ouweelen was zoals gezegd al succesvol op de sprintafstand, Van Rooijen had zelfs de middenafstand al in haar benen zitten voordat ze nog eens mocht knallen op de ultrakorte team-relay.

UITSLAGEN 
TRIATHLON LEIDERDORP 
(Ironman 70.3 afstand)

MANNEN --------------------------------
 1 Stefan Overmars       3.58.31
 2 Youri Severin        4.00.33
 3 Robert Parinussa       4.11.52
 4 Franck van Graas       4.16.53
 5 Jaco van Buren        4.17.08
 
VROUWEN -------------------------------
 1 Hanneke de Boer       4.36.09
 2 Anne Zijderveld       4.42.59
 3 Corien Wegkamp        4.46.51
 4 Annika Spronk        4.52.09
 5 Carla van Rooijen      4.53.33