Begin februari deed Dennis van de Worp een oproep aan zijn collega’s van Aegon om deel te nemen aan de Triathlon010. Binnen enkele weken hadden zich 50 collega’s aangemeld die de uitdaging van een sprinttriathlon op de Willem-Alexander Roeibaan in Rotterdam wilden aangaan. Enkelen waren bekend met triathlon, maar voor 42 collega’s was het helemaal nieuw. Na een centrale kick-off volgden een gezamenlijke zwem,- fiets en looptraining, en zijn er schema’s gemaakt voor iedereen om zich te kunnen voorbereiden.
Naast de sportieve uitdaging werd er van een ieder een sponsorbijdrage verwacht, die volledig ten goede zou komen aan het 100+ onderzoek van het Alzheimercentrum van het VUmc. Dat de groep naast het voorbereiden van de triathlon ook hiermee actief is geweest, bleek wel aan het sponsorbedrag dat is opgehaald, namelijk ruim 5000 euro. Aegon beloofde vervolgens dit bedrag te verdubbelen, waarmee dus uiteindelijk 10.600 euro werd bijeengebracht.

De vrijdag voor de wedstrijd werd bekend gemaakt dat er blauwalg was aangetroffen in de Willem Alexander Roeibaan. Hierdoor kon het zwemmen helaas niet doorgaan, en is er voor gekozen de triathlon om te zetten naar een run-bike-run. Hoe jammer het ook was dat er een wijziging moest plaatsvinden, werd het nieuws door iedereen toch heel sportief gedragen.

Op de wedstrijddag bij het aanmelden in de inschrijftent was de spanning bij de meeste Aegon-collega’s op het gezicht af te lezen. Het aftellen is begonnen. De maanden van voorbereiding, de onzekerheid en blessures werden achtergelaten bij de startlijn. De eerste run leek voorbij te vliegen, binnen no-time zat in een ieder op de fiets. Het waaide enorm hard en stayeren is verboden, dus iedereen moest het helemaal alleen doen. De overgang van het fietsen naar het lopen was al enorm zwaar voor sommigen, en werd nog zwaarder gemaakt door de brug die moest worden genomen. De collega’s die elkaar tegenkwame op het afsluitende looponderdeel, moedigden elkaar aan zodat iedereen moe maar voldaan de finish wist te bereiken.

Ervaringen werden gedeeld, de verhalen waren inspirerend en hier en daar hoorde initiatiefnemer Van de Worp de woorden; “Ik ga meer fietsen”, “Volgend jaar doe ik ook weer mee”, “Sporten is echt gaaf” en “Wat leuk om op deze manier je collega’s te leren kennen”.