ROTTERDAM – Van 14 tot en met 17 september vindt de Grand Final van de ITU World Triathlon Series plaats in Rotterdam. Vandaag maakte Team NL bekend dat ze dit wereldkampioenschap financieel ondersteunt. Team NL partners Nederlandse Loterij, Heineken en Rabobank zetten het WK Triathlon (als top- én breedtesportevenement) in voor hun merkactivatie.

Rotterdam verwelkomt duizenden triatleten van over de hele wereld. Het evenement in Rotterdam is de negende en laatste wedstrijd op de WTS-kalender 2017, met voor de elite-atleten dubbele punten te verdienen. Naast de finalewedstrijd voor elite worden in het centrum van de stad ook de WK-wedstrijden voor age-groupers georganiseerd. Daarnaast worden ook de wereldtitels op de paratriathlon, onder-23 en junioren vergeven. Het is de eerste keer dat het wereldkampioenschap in Nederland wordt georganiseerd.

Om het evenement mogelijk te maken en om de sporters van Team NL te ondersteunen in deze ‘thuiswedstrijd’, hebben de partners van Team NL besloten om het WK Triathlon te ondersteunen. Nederlandse Loterij, Heineken en Rabobank treden gezamenlijk, onder de noemer van Team NL, op als hoofdsponsor van het evenement. Ze gaan het evenement inzetten om hun band met sport en met Team NL aan het publiek te laten zien, ze bezoeken de WK met hun gasten en relaties en activeren hun sponsorschap rondom dit sportfestijn.

Jetze Plat: ‘Het beste uit jezelf halen, plezier hebben in hetgeen je doet, de hele wereld zien. Allemaal mooie en belangrijke dingen voor een sporter. Maar uiteindelijk draait het toch om wedstrijden winnen. Het liefst de wedstrijden winnen waar de gehele wereldtop van start gaat. Natuurlijk wil ik in eigen huis mijn titel prolongeren. Een topwedstrijd in eigen land is super en ik hoop net als afgelopen jaar, toen ik mijn eerste wereldtitel behaalde, op veel support van het publiek. Dat Team NL ons WK nu ook financieel ondersteunt, voelt voor mij als extra aanmoediging. Ik ga er alles aan doen om weer als eerste over die Rotterdamse streep te komen!’

Grand Final toernooidirecteur Rob Barel verwacht dat in Rotterdam meer mensen dan ooit worden gegrepen door de triathlon. “De WK zal een absoluut hoogtepunt worden voor de triathlon in Nederland. Zo’n groot evenement dichtbij huis, met deelname van de Olympisch kampioenen van Rio, maakt nog meer mensen nieuwsgierig naar de sport. Zeker als de wedstrijden prachtig in beeld worden gebracht en de tv-beelden van de triathlon in het centrum van Rotterdam de wereld over gaan. Dat Team NL de WK nu ook omarmt, is een fantastische erkenning voor het evenement en daarmee ook voor de sport.”