ROME (ITA) – Tegen het prachtige decor van de Italiaanse hoofdstad Rome werd voor het eerste een Challenge-triathlon gehouden. Een wedstrijd met bijzondere afstanden, waarbij elk van de onderdelen verwees naar het stichtingsjaar van de Romeinse hoofdstad: 753 voor Christus.
De winst ging naar de Zwitser Sven Riederer, in het verleden twee keer goed voor Olympisch brons. Beste vrouw was de Britse veelvrate Laura Siddall, die een topseizoen doormaakt. De Belgische Sofie Goos, vorig jaar nota bene neergestoken door een verwarde man in een park in Antwerpen en nu helemaal terug in competitie, werd tweede.

KJOS (ISL) – Totaal andere omstandigheden in IJsland, waar voor de tweede keer een Challenge werd gehouden. Zwemmen deden de triatleten in de 15 graden koude Medalsfellsvatn. De Amerikaan Justin Metzler – vorig jaar nog derde – won de race, vóór de Canadese favoriet Trevor Wurtele en de Zweed Jesper Svensson, die lang aan de leiding lag. Toevallig waren de partners van de winnaars ook de nummers één en twee bij de vrouwen: Jeanni Seymour (vriendin van Metzler) klopte Heather Wurtele met klein verschil. Daarna was het 19 minuten wachten tot Nederlands kampioene Sarissa de Vries de streep bereikte.

UITSLAGEN 
TRIATHLON KJOS (ISL)
(Ironman 70.3 afstand)

MANNEN ------------------------------
1 Justin Metzler     USA 3.56.21
2 Trevor Wurtele     CAN 3.58.45
3 Jesper Svensson    SWE 3.59.25

VROUWEN -----------------------------
1 Jeanni Seymour     RSA 4.18.02
2 Heather Wurtele    CAN 4.18.22
3 Sarissa de Vries      4.37.23
UITSLAGEN 
TRIATHLON ROME (ITA)
(1,753Z - 75,3F - 17,53L)

MANNEN ------------------------------
1 Sven Riederer     SUI
2 Giulio Molinari    ITA 
3 Dylan McNeice     NZL

VROUWEN -----------------------------
1 Laura Siddall     GBR
2 Sofie Goos       BEL
3 Erika Csomor      HUN
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst