EDMONTON (CAN) – De World Triathlon Series manche in Edmonton is zaterdag gewonnen door Mario Mola en Flora Duffy. Voor de Bermudese was het inmiddels haar vierde WTS-zege op rij dit seizoen. De jonge Amerikaanse Taylor Knibb maakte het haar de hele wedstrijd lastig. Rachel Klamer pakte er een fraaie zesde plaats.

Klamer, Duffy en Knibb kwamen in het grote pak vrouwen kort achter de drie snelste zwemsters uit het water. Eenmaal op de fiets trok Duffy er hard aan, en in het stukje heuvelop wist ze samen met Knibb weg te komen. De achtervolgende groep, mede aangevoerd door Klamer, kon geen vuist maken tegen het ontsnapte tweetal. Duffy en Knibb konden met een riante marge van bijna anderhalve minuut aan het lopen beginnen. Van de achtervolgers wisselde Klamer als eerste, maar werd nog overlopen door Katie Zaferes, Summer Cook en Jolanda Annen.

Bij de mannen ging de winst naar Mola, die in een lange sprint zijn vierde WTS-zege van het seizoen opeiste. Jacob Birtwhistle pakte uiteindelijk plaats twee, de overgebleven podiumplaats ging naar Richard Murray.

Nadat Richard Varga – zoals zovaak – het zwemmen aanvoerde, kwam een groep van twintig man al meteen bij het fietsen samen. Ondanks diverse pogingen kon niemand ontsnappen, waarna het dus geheel op het lopen aankwam. Vanaf het begin van het lopen was Mola op kop te vinden, maar halverwege werd hij door zijn trainingsmaat Birtwhistle voorbij gestoken. In de laatste kilometer moest Mola diep graven om alsnog de zege veilig te stellen.

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON EDMONTON (CAN)
(sprint afstand )

MANNEN --------------------------------
 1 Mario Mola       ESP  54:51
 2 Jacob Birtwhistle    AUS  55:01
 3 Richard Murray     RSA  55:06
 4 Jonathan Brownlee    GBR  55:14
 5 Raphael Montoya     FRA  55:19
 6 Javier Gomez Noya    ESP  55:24
 7 Pierre Le Corre     FRA  55:28
 8 Kristian Blummenfelt  NOR  55:31
 9 Fernando Alarza     ESP  55:36
10 Grant Sheldon      GBR  55:39

VROUWEN -------------------------------
 1 Flora Duffy       BER 1:00:22
 2 Taylor Knibb      USA 1:01:22
 3 Katie Zaferes      USA 1:01:51
 4 Summer Cook       USA 1:02:03
 5 Jolanda Annen      SUI 1:02:09
 6 Rachel Klamer        1:02:14
 7 Joanna Brown      CAN 1:02:20
 8 Yuka Sato        JAP 1:02:26
 9 Kirsten Kasper     USA 1:02:42
10 Chelsea Burns      USA 1:02:54