OUD GASTEL – In de Verwer&Janssen triathlon van Oud Gastel pakte Sven Strijk vandaag de winst, samen met Marleen Honkoop bij de vrouwen. Beiden beheersten de wedstrijd; bij het zwemmen zaten ze al goed van voren, om al vroeg bij het fietsen de kop te pakken en deze niet meer af te staan.

Strijk kwam als derde uit het water bij het Gastels Veer, op luttele seconden van Milan Brons en Bas Diederen. Brons was als eerste weg, maar werd al snel bijgehaald door Strijk. Met Brons op sleeptouw nam hij langzaam maar gestaag afstand van Diederen, die op zijn beurt de hele wedstrijd gezelschap had van Milans broer Omar Brons. Na de derde fietsronde was het gat gegroeid naar anderhalve minuut. Maar ook op het loopparcours bleef Strijk domineren. Met de tweede looptijd van de dag – alleen de Belg Ruben Geys was sneller – pakte hij de winst, gevolgd door Milan Brons. Diederen wisselde samen met Omar Brons, maar kon op het lopen eenvoudig de derde plaats veilig stellen. Geys zou uiteindelijk nog van plaats negen naar plaats vier lopen.

Bij de vrouwen kwam Honkoop een half minuutje na snelste zwemsters Chantal Koole, Juriena de Vries en Annet Nimeijer uit het water, en had in no time de koppositie veroverd. Om vervolgens solo van iedereen weg te rijden. De Vries nestelde zich lang op plaats twee, maar zag in het slot van het looponderdeel toch nog Els Visser langsdenderen, die daarmee alsnog de tweede plaats pakte.

In de 2eDivisie Zuid ging de winst naar Michel van Bellen (TVHW) en Brenda Schuurkamp (Fusion). Van Bellen nam op het lopen de kop over van Franck van Graas; Schuurkamp leidde de wedstrijd vanaf de start. Fusion en TVHW pakten mede daardoor ook de teamdagwinst.

TRIATHLON OUD GASTEL
(1,3Z - 60F - 13L)

MANNEN -------------------------------
 1 Sven Strijk         2:33:44	 
 2 Milan Brons         2:34:17	 
 3 Bas Diederen        2:35:48	 
 4 Ruben Geys       BEL 2:37:41	 
 5 Omar Brons         2:37:51	 
 6 Stefan Overmars       2:38:07	 
 7 Gerbert van den Biggelaar  2:39:37	 
 8 Thijs Koelen        2:41:29	 
 9 Rob Musters         2:43:41	 
10 Tony Goossens        2:45:03
	 
VROUWEN ------------------------------
 1 Marleen Honkoop       3:00:42	 
 2 Els Visser         3:02:19	 
 3 Juriena de Vries      3:02:39	 
 4 Anne Zijderveld       3:04:43	 
 5 Jolanda Nell        3:05:30	 
 6 Mariska Visser       3:09:40	 
 7 Carla van Rooijen      3:09:54	 
 8 Esther Brakenhoff      3:15:51	 
 9 Annika Spronk        3:16:05	 
10 Manon Goosen        3:20:53	 

Over de auteur

Hans Geerts

Tri-Geek sinds 1987 | Hobbysporter pur sang | Haagse Bosschenaar / Bossche Hagenees (take your pick) | You know DHMO? | NTB/ITU Official | Triathlonweb > Triathlon226 > Triathlon-Sport > Transition

Gerelateerde berichten