HOOGERHEIDE – De derde wedstrijd in de Run-Bike-Run Series is zondag gewonnen door de Belg Vincent Bierinckx. Bij de vrouwen imponeerde de pas 15-jarige Shirin van Anrooij met een lange solo, die haar de tweede winst bracht. Eerder won ze de tweede wedstrijd van de RBR-Series in Geel, en afgelopen week voldeed het Zeeuwse multitalent aan de limiet voor de Europese Jeugd Olympiade op de 3000 meter. Van Anrooij won voor RTC-teamgenote Sanne Broeksma. Sophie van der Most werd – net als vorig jaar – derde.

Bierinckx klopte zijn landgenoten Tim van Hemel – de winnaar van vorig jaar – en Jan Petralia. Beste Nederlander was landskampioen Nils Pennekamp op een vierde plaats. Bij het fietsonderdeel op de heuvels van de Brabantse Wal raakten de Belgen los van het grote peloton. In de lange eindsprint toonde Bierinckx zich de beste duatleet.

Het teamklassement werd gewonnen door CDTG uit Geel voor Hellas Utrecht en Team Unltd uit Rotterdam. RTC won het vrouwenklassement voor EDO Sports en Triteam Groningen.

UITSLAGEN 
RUN-BIKE-RUN HOOGERHEIDE
(2,5L - 20F - 5L)

MANNEN ------------------------------
1 Vincent Bierinckx   BEL  54.25
2 Tim van Hemel     BEL  54.27
3 Jan Petralia      BEL  55.02
4 Nils Pennekamp        55.42
5 Yennick Wolthuizen      56.27
6 Niels te Pas         56.36

VROUWEN -----------------------------
1 Shirin van Anrooij     1.03.49
2 Sanne Broeksma       1.03.57
3 Sophie van der Most     1.04.02
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Run-Bike-Run Hoogerheide