KRIMPEN a/d IJSSEL – De Dekker triathlon in het Krimpenerhout werd vandaag een run-bike-run. De laatste metingen van het Hoogheemraadschap van afgelopen maandag toonden blauwalg aan in de surfvijver, waarna de organisatie na veel wikken en wegen woensdag besloot het er niet op te wagen en de triathlon om te zetten in een run-bike-run. De waterkwaliteit zou er immers in de tussenliggende dagen met heet weer niet beter op zijn geworden.

Voor een aantal ingeschrevenen reden om thuis te blijven. Degenen die wel kwamen kregen een pittige wedstrijd voorgeschoteld. Immers, met temperaturen oplopend tot boven de dertig graden werd het heet langs de surfvijver. Een stevige bries verhulde de hitte nog een beetje, maar zorgde weer voor een zwaar fietsonderdeel. Al met al kwamen de deelnemers soms behoorlijk uitgewoond terug aan de meet, waar gelukkig de vrijwilligers van TV Krimpenerwaard iedereen altijd goed vergasten met allerlei zelfgemaakte heerlijkheden. Al was soms het drinkwater hetgene was waar de finishers als eerste behoefte aan hadden.

Op het hoofdnummer ging de winst naar Robert de Korte en Ellen Zaal. Zaal leidde de wedstrijd vanaf de start. Na de eerste run sprong ze met bijna twee minuten voorsprong op de fiets, om vervolgens nog een minuut verder uit te lopen. Ook bij de slotrun was ze de snelste. Bij de mannen sloeg Alexander Atkinson in de tweede loopronde een klein gaatje op De Korte en Jan van der Meijs. Op de fiets kwam De Korte snel aan kop. Atkinson kon tot halverwege redelijk volgen, daarna kwam hij door het hete weer in de problemen en zakte minuten terug. De Korte wisselde met twee minuten voorsprong op Van der Meijs naar het lopen, en kon daarna de zege eenvoudig binnenhalen.
Henk Fidder sloot in zijn voorlaatste wedstrijd de rijen. De 74-jarige Woerdenaar zal volgend weekend in zijn thuiswedstrijd voor het laatst zijn kunstje vertonen. Daarmee stopt de teller voor Fidder op 316 multisport-wedstrijden, evenveel als indertijd zijn clubgenoot Angelo Slootjes op zijn conto had staan voordat deze te vroeg uit het leven werd gerukt. “Daar wil ik niet overheen gaan”, aldus Fidder.

Op de korte afstand was Rob Musters superieur. In de eerste run nam hij meteen afstand om met driekwart minuut voor te wisselen. Brian Weeda kwam op de fiets nog terug en gezamenlijk doken ze de wissel in. Musters kon het in de slotrun uiteindelijk afmaken. Bij de vrouwen ging Gerda Sollie (masters 50+) er met de winst vandoor dankzij een sterke tweede run, en troefde daarmee veel jongere concurrentes af.

UITSLAGEN 
RUN-BIKE-RUN KRIMPEN a/d IJSSEL
(7,5L - 40F - 5L)

MANNEN ------------------------------
1 Robert de Korte       1:54:07
2 Jan van der Meijs      1:54:42
3 Matthijs Stam        1:59:16
4 Alexander Atkinson     2:00:36
5 Eric Smits         2:02:37

VROUWEN -----------------------------
1 Ellen Zaal         2:30:24
2 Ilona van Breugel      2:34:57
3 Dora Kemecsei        2:36:46
4 Sui Tsang          2:43:21
5 Brenda Andriese       2:43:26
Bronnen / Links:
Dekker triathlon Krimpenerwaard