Henk Fidder - Triathlon Breukelen 2017 (foto Luuk Godefrooij)BREUKELEN – Na de centrale seizoenstart vorige week in Arnhem zwerven de triatleten dit weekeinde weer uit over diverse wedstrijden in binnen- en buitenland. In Breukelen won Barry Dooper de zwembadtriathlon. Hij liet zijn plaatsgenoten en tweeling Daan en Tim Jacobs achter zich. Bij de vrouwen nam Hanneke de Boer na drie jaar weer eens deel aan een wedstrijd. De Leidense wijdde zich de afgelopen jaren vooral aan het moederschap, maar bleek de driekamp niet verleerd. Ze won, zij het met nipte voorsprong op Mariska Visser en Jeanet van den Berg.

Na de triathlon was er nog een klein eerbetoon voor Henk Fidder, die op 74-jarige leeftijd voor de vijftiende (en laatste) keer meedeed in Breukelen. Als waardering voor zijn prestaties ontving hij van TV Breukelen een aandenken met actiefoto’s van alle onderdelen.

In Amsterdam was de eerste wedstrijd in open water, waar Wouter Dijkshoorn zijn winst prolongeerde en Andrea Jochems haar tweede seizoenswinst boekte. De junioren EK-kwalificatiewedstrijd in de nog bibberkoude Bosbaan ging naar Youri Keulen en Quinty Schoens.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BREUKELEN
(Kwart triathlon)

MANNEN ------------------------------
1 Barry Dooper        1.54.27
2 Tim Jacobs         1.55.12
3 Daan Jacobs         1.55.49 
 
VROUWEN -----------------------------
1 Hanneke de Boer       2.09.07
2 Mariska Visser       2.09.13
3 Jeanet van den Berg     2.09.50
UITSLAGEN 
TRIATHLON AMSTERDAM
(Achtste triathlon)

MANNEN ------------------------------
1 Wouter Dijkshoorn       54.57
2 Frans van Heteren       56.02
3 Casper van den Burgh     57.54

VROUWEN -----------------------------
1 Andrea Jochems        58.32
2 Kirsten Nuyes        1.01.46
3 Iris Dijkstra        1.05.24
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst