MALLORCA (ESP) – In de halve Ironman op Mallorca is Erik-Simon Strijk zondag op een negende plaats geëindigd. Hij moest zeventien minuten toegeven op de Britse winnaar David McNamee, die al bij het zwemmen als eerste uit het water kwam. Op het fietsonderdeel was de Duitser en drievoudig winnaar Andreas Dreitz sterker dan de rest, maar McNamee trok de boel op de halve marathon weer recht.
Strijk deed een constante race, waarin hij niet uit de top-tien weg ging. De Duitse Laura Philipp prolongeerde haar zege bij de vrouwen.

In de Franse halve Ironman van Pays d’Aix was Bertrand Billard voor de derde keer de sterkste triatleet. Vorig jaar ging het zwemonderdeel vanwege de koude watertemperatuur niet door en won de Fransman ook. Nu bleef hij landgenoot Dennis Chevrot in een lange eindsprint voor. Voormalig Hawaii-winnaar Frederik van Lierde kwam vier minuten later als derde binnen. Oud-profwielrenner Remmert Wielinga was op een zeventiende plaats beste Nederlander. Emma Bilham was snelste vrouw.

Ook aan de andere kant van de grote plas waren nog enkele Ironman 70.3 wedstrijden. Die van Santa Rosa, Californië werd gewonnen door Sam Appleton en Holly Lawrence. De Britse zette een nieuw parcoursrecord neer. En in het Mexicaanse Monterrey ging de winst naar Kevin Collington en Jeanni Seymour.

UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 MALLORCA (ESP)

MANNEN ------------------------------
1 David McNamee     GBR 3.56.49
2 Andreas Dreitz     GER 3.57.50
3 Miquel Blanchart Tinto ESP 4.04.30
 
VROUWEN -----------------------------
1 Laura Philipp     GER 4.21.41
2 Emma Pallant      GBR 4.26.51
3 Amelia Watkinson    NZL 4.33.03
UITSLAGEN 
IRONMAN 70.3 PAYS D'AIX (FRA)

MANNEN ------------------------------
1 Bertrand Billard    FRA 3.55.18
2 Dennis Chevrot     FRA 3.55.19
3 Frederik van Lierde  BEL 3.59.39

VROUWEN -----------------------------
1 Emma Bilham      SUI 4.29.36
2 Maria Czesnik     POL 4.31.40
3 Natalie Seymour    GBR 4.34.03
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst