NIEUWKOOP – Tijdens de 35e editie van de Vink+Veenman triathlon van Nieuwkoop wordt zondag ook weer gestreden om de Nederlandse titels op de middenafstand. Het aantal inschrijvingen voor deze jubileumeditie – ruim 400 individuele starts en 45 trio’s – overtreft alle verwachtingen.

Evert Scheltinga, net terug van een trainingsstage in Zuid-Afrika, schreef vorig jaar de wedstrijd op zijn naam en is nu ook één van de favorieten voor de Nederlandse titel. Een jaar geleden won Scheltinga met overmacht, maar nu de nationale titel op het spel staat, kan hij meer concurrentie verwachten. Onder andere van oud-winnaars Dirk Wijnalda en Erik Simon Strijk, maar ook van Martijn Dekker en zijn eigen broer Diederik Scheltinga.
De Nederlands kampioen van vorig jaar, Mark Oude Bennink, ontbreekt dit jaar op de startlijst.

Bij de vrouwen doet de Nederlands kampioene van vorig jaar, Sarissa de Vries, wel mee. Zij treft in Nieuwkoop oud-winnares Hanneke de Boer die na haar zwangerschap onlangs in Breukelen liet zien dat ze nog altijd mee kan draaien aan de top. Andere kandidaten voor de titel in Nieuwkoop zijn Rahel Bellinga, Tineke van den Berg en Sandra Wassink.

Het NK midden afstand (1,9 km zwemmen, 90 km fietsen en 21km lopen) begint om 9.00 uur met de wedstrijd voor de vrouwen. De mannen starten om 12.30 uur.