BILZEN (BEL) – Na derde en tweede plaatsen in voorgaande edities, was het vandaag raak voor Bas Diederen. De Limburger won de Ilumen 111 triathlon van Bilzen. Op het Belgische drieluik bestaande uit 1 kilometer zwemmen, 100 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen klopte hij tweevoudig winnaar Stenn Goetstouwers en Hannes Cool. Diederen was in goede doen na zijn missie in Texas, waar hij eerst bij een halve triathlon lelijk ten val kwam op een putdeksel, en drie weken later op z’n tandvlees de eindstreep van de Ironman Texas haalde omdat de blessure hem weerhield de looptraining op te pakken. Op moederdag draaide het bij Diederen als vanouds. Hij heeft Hawaii weer als doel voor ogen en zal dus nog in een aantal Ironmans in actie komen om voldoende punten te vergaren voor deelname.

Het Nederlandse succes werd gecompleteerd met een riante overwinning voor Sarissa de Vries bij de vrouwen. De nationaal kampioene op de halve triathlon was vijf minuten sterker dan het Belgische fietskanon Stefanie Adam. Het was de derde keer dat een Nederlandse de wedstrijd won.

UITSLAGEN 
TRIATHLON BILZEN (BEL)
(1Z - 100F - 10L)

MANNEN ------------------------------
1 Bas Diederen        3.12.40
2 Stenn Goetstouwers   BEL 3.13.44
3 Hannes Cool      BEL 3.17.27
4 Wouter Vander Mast   BEL 3.17.58
5 Adam Lambrechts    BEL 3.19.23
 
VROUWEN -----------------------------
1 Sarissa de Vries      3.33.44
2 Stefanie Adam     BEL 3.38.27
3 Christine Verdonck   BEL 3.50.03
4 Sandra Wassink       3.52.31
5 Danielle Riem        3.54.09
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Ilumen 111 triathlon Bilzen