Official Sander Verheuvel (tevens voorzitter van de NTB-werkgroep wedstrijdofficials) is deze week door de ITU uitgenodigd om in november in Boedapest het Level-3 seminar te gaan volgen. Verheuvel wordt daarmee de eerste Nederlander op het hoogste officialniveau. België had er al enige tijd een: Dirk Bogaert. Wereldwijd zijn er momenteel slechts 43 officials op Level-3. Anders dan bij Level-1 en Level-2 kunnen officials alleen promoveren naar Level-3 op uitnodiging van de ITU. Verheuvel is dus in de afgelopen jaren in positieve zin opgevallen bij de Technical Committee van de ITU. “Heel gaaf om daarnaartoe te mogen. Ik vind het echt een eer”, aldus Verheuvel.

Verheuvel werd eind 2012 geaccrediteerd op Level-2, maar werd door de ETU / ITU op dat moment eigenlijk al op dat niveau ingezet. In de tussenliggende jaren heeft hij naast het officialwerk op nationaal niveau diverse internationale wedstrijden als Technical Delegate begeleid, zoals de ETU-cup races in Karlovy Vary en Kiev, en het EK Crosstriathlon in Vallée de Joux. Vorig jaar was hij assistant Technical Delegate bij het WK Paratriathlon in Rotterdam en official bij de Paralympische triathlon in Rio de Janeiro.

“Deze uitnodiging zie ik niet alleen als een erkenning van mijn eigen presteren, maar ook als een erkenning van hoe we hier in Nederland bezig zijn. In de afgelopen jaren had ik al wel het idee dat we goed bezig waren als het gaat om internationale optredens van Nederlandse officials. In mijn gesprekken met de ITU rond Rotterdam en Rio werd mijn gevoel telkens bevestigd: de Nederlandse officials staan goed aangeschreven.”