HUIZEN – De Oostermeent Triathlon gaat dit jaar niet door. Het bestuur van de Stichting Triathlon Huizen heeft dit moeilijke besluit moeten nemen nadat de hoofdsponsor, winkelcentrum Oostermeent, alsnog heeft afgezien van sponsoring. De drieëndertigste editie zou op 11 juni 2017 plaatsvinden. “Naast deze plotselinge financiële uitdaging, waren er ook een aantal organisatorische zaken waardoor de veiligheid van de deelnemers op het parcours niet kon worden gegarandeerd”, meldt de organisatie op de website aan de deelnemers. Aan de belangstelling lag het niet: meer dan vijfhonderd mensen hadden zich al ingeschreven.

Verder geeft de organisatie aan dat ze direct beginnen met het organiseren van een nieuwe triathlon in 2018. “Hiermee wil het bestuur de al langer gekoesterde plannen verwezenlijken om het evenement meer richting het centrum van Huizen te verplaatsen en er daardoor een echte Huizer triathlon van te maken.”