Wie ben je / wat doe je?
Ik ben Daan Hoogland, computer programmeur en cloud support engineer. Als atleet ben ik in 2003 begonnen en in 2004 bij Hellas gegaan. Ik ben in 2006 jurylid geworden om bij de derde aflevering van de wedstrijd van Hellas (in 2007) als jury dienst te kunnen doen. Later ben ik als vervangend trainer zo nu en dan dienst gaan doen, iets wat ik ook nu nog af en toe doe. Daarnaast heb ik ondertussen een certificaat als internationaal jurylid (Technical Official level 2).

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
In Rotterdam gaan wij een wedstrijd neerzetten die onze sport naar het land en ons land naar de sport een gezicht gaat geven wat in beide richtingen nog nooit gezien is geweest. Dat moet mooi worden. Het zal niet de enige of laatste kans zijn, maar zo’n eerste indruk is onze hoogste inspanning waard.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? Wat ga je / gaan jullie concreet doen?
Als jurylid zal ik actief betrokken zijn op de dagen voorafgaand aan de wedstrijd en op de wedstrijddagen zelf. Ik hoop binnen de club een grote groep deelnemers warm te kunnen maken voor deelname aan de recreatieve wedstrijd en zij daarnaast als vrijwilliger en/of enthousiast toeschouwer een bijdrage leveren aan het evenement. Het zou ook mooi zijn als er een of meerdere interne kampioenschappen in Rotterdam gehouden kunnen worden.