Andy Koolmees - Bosbaantriathlon 2016Wie ben je / wat doe je? (Naam persoon, organisatie, vereniging, rol daarbinnen etc.)
Ik ben Andy Koolmees. Sinds 2009 wekelijks een paar maal actief als trainer bij Triathlon team Bodegraven, Loopgroep Gouda en de Goudse Gazellen. Daarnaast ben ik bezig met de oprichting van de vereniging GO!uda Sport met vijf andere enthousiaste sportfanaten. Maar onze blik reikt verder dan Gouda en ook een mooi evenement zoals het WK in Rotterdam dragen we een warm hart toe. Als triatleet kwam ik de afgelopen twee seizoenen uit in het 1eDivisie team van TTB en heb ik in 2016 vijf triatlons achter elkaar op het podium gestaan.

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Ik ben sinds 2011 weer terug in het triathlonwereldje. Aan de triatlonsport zit een aantal erg fijne aspecten: afwisseling, tactisch een mooie sport, stoer, in de buitenlucht en minder blessuregevoelig. Deze mooie en gunstige effecten van de triatlonsport draag ik graag uit naar andere sportliefhebbers.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? Wat ga je / gaan jullie concreet doen?
GO!uda Sport zal – mogelijk in samenwerking met andere partijen – vijf triathlonclinics geven aan leerlingen van het Coornhert Gymnasium in Gouda. De apotheose zal een schooltriathlon in het Reeuwijkse Plassengebied nabij Gouda zijn op woensdag 28 juni. Eventueel ook deelname van een aantal leerlingen bij één van de zwemlopen van het Groene Hart Zwemloop Circuit.