Wie ben je / wat doe je? (Naam persoon, organisatie, vereniging, rol daarbinnen etc.)
Amsterdamse Triathlons is een jong bedrijf bestaande uit Lars Vreugdenhil, Ivo van Leeuwen en Christiaan de Jong. Komend jaar organiseren wij zes triathlons in en rondom Amsterdam. Naast de bekende sprintwedstrijden van de afgelopen jaren organiseren wij dit jaar ook twee triathlons met een Olympische en een Halve Afstand.

Ons doel is om ons op een zo breed mogelijk vlak in te zetten voor de triathlonsport in Nederland. Zo hebben wij vorig jaar voor het eerst de Strongerthanever Challenge – een triathlon voor (ex-)kankerpatiënten – georganiseerd. Dit jaar organiseren wij de Jetze Plat Challenge. Samen met Jetze organiseren wij, als deel van de reguliere wedstrijd, op 8 juli een wedstrijd voor triatleten met een beperking. Meer informatie over de challenge is te vinden op http://www.amsterdamsetriathlons.nl

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Zoals al aangegeven, willen wij ons op een zo breed mogelijk vlak inzetten voor de ontwikkeling van de triathlonsport in Nederland. Afgelopen jaar mochten wij meewerken aan het WK Paratriathlon en ook dit jaar hebben wij een ondersteunende rol in Rotterdam. Vanuit deze rol zien wij de impact die het WK Triathlon heeft, en gaat hebben op Nederland. Wij denken dat het WK gaat zorgen voor een enorme boost van de sport in Nederland en dragen hier als ambassadeur graag ons steentje aan bij.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? (Wat ga je / gaan jullie concreet doen?)
De jeugd heeft de toekomst en daarom organiseren wij dit seizoen, in aanloop naar het WK Triathlon, samen met de Gemeente Amsterdam en Triathlon Amsterdam Nieuw-West drie triathlons voor scholieren uit groep 8 en de eerste en tweede klas. Twee van deze triathlons hebben een open inschrijving voor alle scholen in de gemeente Amsterdam.

De scholieren worden in vier clinics, onder leiding van geweldige trainers (waaronder Olympisch zwemmer Sebastiaan Verschuren!), klaargestoomd voor de scholentriathlon. Deelnemers maken daarnaast ook kans op deelname aan de Jeugdtriathlon tijdens het WK Triathlon in Rotterdam op 14 september 2017! De kinderen kunnen meedoen aan de De Mirandabad Triathlon op zondag 23 april (alleen voor ROC Sport en Bewegen), de Triathlon Amsterdam Nieuw-West op zondag 4 juni en de Bosbaan Triathlon op vrijdag 29 september.

Om de scholieren voor te bereiden op de triathlon mogen de scholieren deelnemen aan vier clinics, gegeven door toptrainers. Tijdens de trainingen, waarbij de scholieren altijd de drie sporten beoefenen, krijgen zij bijvoorbeeld tips over zwemmen in open water, hoe zij snel kunnen wisselen tussen de onderdelen en nog veel meer.