RABAT (MAR) – Een opvallende prestatie vandaag van Maya Kingma. Na een lange solorace leek ze op weg naar de zege in de internationale triathlon van Rabat, meetellend voor de ITU African Cup. Pas in de laatste kilometer kwam de Spaanse Sara Perez Sala alsnog langszij. Kingma werd tweede, haar beste prestatie ooit tussen de seniores op een ITU-wedstrijd. Jeanine Kocken eindigde als dertiende.

Al na het zwemmen had de atlete uit de selectie die zich opmaakt voor de Spelen van Tokyo een paar tellen voorsprong op de Spaanse. Bij het fietsonderdeel groeide de voorsprong van het tweetal tot zo’n twee minuten. Vanuit de achterhoede werd harder gelopen, maar het duo bleef buiten schot.

Bij de mannen pakte de Azerbedjaan Rostislav Pevtsov na de winst in Gran Canaria zijn tweede ITU-zege van het seizoen. Van de vier Nederlanders was Donald Hillebregt op een vijftiende plaats de beste.

UITSLAGEN 
ITU TRIATHLON RABAT (MAR)
(Sprint afstand)

MANNEN ------------------------------
1 Rostislav Pevtso    AZE  57.28
2 Maxime Huber      FRA  57.29
3 Felix Duchampt     FRA  57.30

VROUWEN -----------------------------
1 Sara Perez Sala    ESP 1.03.31
2 Maya Kingma         1.03.55
3 Verena Steinhauser   ITA 1.05.29
Bronnen / Links:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst