GOLD COAST (AUS) – De lijn van goede klasseringen aan het begin van het seizoen heeft Rachel Klamer in de tweede WTS-wedstrijd van 2017 niet kunnen voortzetten. In de sprinttriathlon van Gold Coast werd ze uiteindelijk 25e.

Bij de paratriatleten ging de volle winst naar Jetze Plat. In de klasse PTHC was hij vanaf de start te sterk voor de concurrentie. De nummer twee, Bil Chaffey, finishte ruim vijf minuten later. Daniël Knegt (wiens verhaal onlangs werd opgetekend op de site mijngezondheidsgids.nl) werd tweede en Odette Deudekom derde in de klasse van visueel beperkten, in de PTS2 klasse werd Maurits Morsink vierde.

De winst in de elitewedstrijd ging naar Andrea Hewitt en Mario Mola. Hewitt trok in de aanloop naar het slotonderdeel de wedstrijd naar zich toe. Ze wisselde attent en pakte daarmee het beslissende voordeel. Ashleigh Gentle kon haar op de afsluitende 5 kilometer niet meer terughalen en moest zich tevreden stellen met plaats twee. Voor Hewitt is het nu twee uit twee, want ook in de eerste WTS-wedstrijd van dit jaar, in Abu Dhabi, was ze al de snelste.

Klamer kwam op twintig seconden van snelste zwemster Carolina Routier uit het water. Op de fiets kwam het overgrote deel van het startveld bij elkaar, waarna het lopen de beslissing moest brengen. Klamer had daarin niet haar beste benen, en moest uiteindelijk bijna twee minuten toegeven op de kop van de wedstrijd. Tijdens de wedstrijd kreeg ze last van zijsteken en benauwdheid, waardoor ze bij het lopen een vrije val maakte. Slechts zes keer in haar carrière leverde ze een minder goede uitslag af. De Beuningse voelde op voorhand al aan dat het niet haar dag zou worden. “Ik ben nu blij dat ik na lange tijd weer naar huis kan.”

Highlights vrouwen:

Highlights mannen:

UITSLAGEN 
ITU WTS TRIATHLON GOLD COAST (AUS)
(Sprint afstand)

MANNEN ------------------------------
 1 Mario Mola       ESP  52:35
 2 Richard Murray     RSA  52:39
 3 Fernando Alarza    ESP  52:44
 4 Javier Gomez      ESP  52:51
 5 Jacob Birtwhistle   AUS  53:03
 6 Luke Willian      AUS  53:08
 7 Ryan Sissons      NZL  53:08
 8 Henri Schoeman     RSA  53:11
 9 Wian Sullwald     RSA  53:11
10 Shachar Sagiv     ISR  53:14

VROUWEN -----------------------------
 1 Andrea Hewitt     NZL  58:03
 2 Ashleigh Gentle    AUS  58:07
 3 Juri Ide        JAP  58:12
 4 Katie Zaferes     USA  58:20
 5 Renee Tomlin      USA  58:21
 6 Charlotte McShane   AUS  58:22
 7 Kirsten Kasper     USA  58:24
 8 Ai Ueda        JAP  58:31
 9 Gillian Sanders    RSA  58:37
10 Vendula Frintova    CZE  58:38
Bronnen / Links:
International Triathlon Union