De Zwitserse voormalig profrenner en oud-wereldkampioen Fabian Cancellara heeft een nieuwe uitdaging gevonden: in september debuteert hij als triatleet in de TriStar triathlon in Rorschach. En niet alleen dat, hij verbindt zich ook als ambassadeur aan het TriStar label.

Cancellara (36) zette vorig jaar een punt achter zijn imposante profcarrière. Zo werd hij tweemaal Olympisch kampioen en viermaal wereldkampioen. In Rorschach start hij in de TriStar 111, “maar niet om te winnen”, aldus de Zwitser. De TriStar-wedstrijden kennen een afwijkend wedstrijdformat met het nadruk op het fietsen (1 kilometer zwemmen, 100 fietsen en 10 lopen), hetgeen dus ook recht in zin straatje past.

TriStar begint hiermee aan een tweede leven. De TriStar series werd in 2009 opgericht door de voormalig eigenaar van Ironman Klagenfurt Georg Hochegger en telde in de periode tot 2012 uiteindelijk ruim 25 evenementen. Nadat de belangrijkste investeerder afhaakte, verdween ook het label van de kalender. Tot nu dus.

Bronnen / Links:
Triathlon Business.com