UTRECHT – Eva Cornelisse heeft de vierde editie van Zwemloop Het Lint in Utrecht op haar naam geschreven. Met haar eindtijd van 27.25 bleef zij zaterdag Cloe Scotchbrook en Linda van Wely voor. Cornelisse kwam als tweede uit het water, maar kreeg tijdens de wissel haar schoenen niet zo snel aan en verliet daardoor de wisselzone als derde. Ze wist echter al snel haar verlies goed te maken en pakte de tweede positie weer terug. “Tot het keerpunt had ik nog één tegenstander vóór me, daarna heb ik steeds aan kop gelopen.” Cornelisse nam daarna al snel een fikse voorsprong. Zelf voelde ze zich pas ná de laatste bocht zeker van de winst. “Ik heb regelmatig achterom gekeken om te zien of niemand me zou inhalen.” Vorig jaar eindigde Cornelisse nog op een achtste plaats. “Dat viel me toen tegen. Ik heb hard getraind en heb me dus goed verbeterd.”

Op de korte afstand won Monique de Ruijter, bij de mannen was Vincenz Frey de snelste. De Ruijter deed voor het eerst mee aan de zwemloop, die net zoals de voorgaande edities werd gehouden in zwembad Fletiomare en op Het Lint in Utrecht. De Ruijter is hardloper, maar wilde wel eens proberen of het lopen ook zou lukken als ze eerst een ander onderdeel had gedaan. “Borstcrawl hield ik niet zo goed vol, dus ik ben overgegaan op schoolslag. En het hardlopen ging prima. Op het zwemmen moet ik dus nog even oefenen. Want ik had bedacht dat als deze zwemloop goed zou gaan, ik me zou gaan inschrijven voor de Vrouwentriathlon. Nu ik heb gewonnen, kan ik dus niet meer terug!”
Bij de mannen was Frey zeer tevreden na afloop. “Het hardlopen ging beter dan verwacht. Tijdens het zwemmen kon ik bij iemand in de benen liggen, daardoor hoefde ik me niet maximaal te geven en hield ik voldoende energie over voor het lopen.” Voor Frey was het voor het eerst in zijn sportcarrière dat hij een wedstrijd wist te winnen. Hij constateerde bescheiden dat de nummer twee, Coen Smiers, eigenlijk harder kan lopen dan hij. “Maar vandaag niet, Vincenz liep erg hard. Dan had de wedstrijd nog twintig kilometer door moeten gaan”, aldus Smiers.

Bronnen / Links:
– Nienke Vijver
Vrouwentriathlon