HILVERSUM – De eerste wedstrijd in de Run-bike-run Series is gewonnen door Nils Pennekamp en Sarissa de Vries. Beide nationaal kampioenen waren vandaag een klasse apart in de openingswedstrijd in Hilversum. Pennekamp had dat met name te danken aan zijn sterke looponderdeel, al verbetert de Castricummer ook steeds meer op het fietsen. Nationaal kampioen korte cross Pennekamp kan internationaal wel eens ver komen, nu hij steeds vaker de combinatie lopen en fietsen doet.
Plaatsgenoot Yennick Wolthuizen volgde op een kleine minuut als tweede, Thijs Wiggers maakte het podium compleet. Bij de vrouwen was Marije te Raa de verrassing van de wedstrijd. De atlete uit Wolfheze, zesvoudig nationaal kampioene op de 1500 meter noemen, debuteerde op een duathlon. Na de openingsrun lag ze dan ook twee minuten voor op Sarissa de Vries, die op de fiets de concurrentie wegvaagde. Te Raa werd op dat onderdeel ook nog gepasseerd door Tineke van den Berg en Ann Schoot Uiterkamp, maar verraste toch een groot aantal ervaren duatletes.

Voor de Run-Bike-Run-series pakten de teams van Hellas Utrecht en EDO Sports Maastricht de eerste winst.

UITSLAGEN 
RUN-BIKE-RUN HILVERSUM
(5,5L - 22F - 3L)

MANNEN ------------------------------
1 Nils Pennekamp        53.50
2 Yennick Wolthuizen      54.44
3 Thijs Wiggers         55.30
4 Diederik Scheltinga      55.39
5 Daan de Groot         55.59
6 Alexander Picard       56.26

VROUWEN -----------------------------
1 Sarissa de Vries      1.02.37
2 Tineke van den Berg     1.05.10
3 Ann Schoot Uiterkamp    1.05.56
Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
TVH Run-Bike-Run Hilversum