Wie ben je / wat doe je? Ik ben Pieter Wijnhoven, 35 jaar en woon in Toronto. Ik ben lid van de Toronto Triathlon Club, de grootste triathlon vereniging van Canada. Ik werk bij Ortec Finance en ben daarvoor naar Canada verhuisd om een lokale vestiging op te zetten. Hierdoor ben ik in contact gekomen met de Toronto Triathlon Club.

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Het is voor mij een droom om aan het WK triathlon deel te nemen in de stad waar ik jaren gewoond heb (en nog steeds een appartement heb). Tegelijkertijd kan ik tegen mijn clubgenoten uit Toronto racen aangemoedigd door mijn vriendin, familie en vrienden en natuurlijk alle Nederlandse fans. Dat moet een groot feest worden!

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? Wat ga je / gaan jullie concreet doen?
Ik ga samen met mijn Canadese teamgenoten een blog (the road to…) opzetten. Hiermee wil ik mensen mee laten leven in wat het concreet betekent voor een atleet om een topvorm te zijn voor zo’n WK. Daarnaast ga ik midddels Social Media zoveel mogelijk aandacht vragen voor dit prachtige evenement, zodat er zoveel mogelijk toeschouwers zijn en het een enorm succes wordt!