Wie ben je / wat doe je?
In 2008 werd ik aangestoken door het triathlonvirus tijdens de Ironman World Championship Hawaii waar ik supporter was van Thomas Naasz. Lopen en fietsen deed ik al vanaf mijn 17e, borstcrawl zwemmen moest ik nog leren. Dat was niet eenvoudig en ik raakte regelmatig in paniek in het water, maar in 2010 deed ik in Almere mijn eerste hele triathlon en finishte in 10:59:48.
2012 was een jaar met veel tegenslagen, maar de onvergetelijke ervaring om samen met Thomas mee te doen aan de Ironman World Championship op Hawaii blijft op de voorgrond. In 2016 deed ik mijn tiende hele triathlon en finishte in 9:55:47 tijdens Challenge Roth en pakte daarmee de wereldbesttijd bij de vrouwen-50.
Doordat ik voorstander ben van ‘fair play’ en tevens wat terug wilde doen voor de triathlonsport, ben ik in 2016 ook actief geweest als official tijdens triathlons. In die hoedanigheid ben ik vorig jaar ook aanwezig geweest bij het WK Paratriathlon in Rotterdam. Een geweldige ervaring. En ik ben blij dat ik er dit jaar ook weer als official bij mag zijn. Buiten de kennis van de regels geeft de jarenlange ervaring als atleet mij, denk ik, genoeg inzicht hoe ik ‘in de geest van de wedstrijd’ moet jureren.

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Toen er tijdens het NTB congres in november een oproep werd gedaan om je aan te melden als ambassadeur voor het WK triathlon, had ik (en heb ik nog steeds niet) een concreet idee hoe ik dat zou willen invullen, maar wilde wel graag mijn steentje bijdragen.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? Wat ga je / gaan jullie concreet doen?
Ik ben lid van Triathlon Vereniging Almere, waar ik eigenlijk alleen gebruik maak van het grote aanbod van de ‘zwemuren’. Buiten dat het RTC in Almere traint, is TVA sinds 2014 een opleidingsvereniging, waarbij de vereniging o.a. gaat fungeren als lokaal kenniscentrum. Ik hoop als ambassadeur kennis te kunnen doorgeven en vragen te kunnen beantwoorden m.b.t. het WK in Rotterdam.
Samen met Thomas Naasz hebben we de website Ironcouple.nl waar ik als ambassadeur uiteraard ook wat wetenswaardigheden kan delen. En zo ook via dat kanaal mensen warm kan proberen te maken voor het WK. Als atleet, supporter of vrijwilliger.

Ik heb er zin in!