Wie ben je / wat doe je?
Ik ben Josta Bolhuis, coach/eigenaar van Trispriation. Trispriation (gevestigd te Amsterdam) traint, coacht en begeleidt iedereen die aan triathlon wil gaan doen of al doet.
Trispiration is triathlon, duursport, passie, motivatie, energie, persoonlijk en met aandacht. Trispiration organiseert workshops en trainingen op het gebied van zwemmen, fietsen en hardlopen. Naast trainingsschema’s en gericht advies op sportvoeding bij wedstrijden.
Ik ben een athlete vol passie en liefde voor de sport. In hart en nieren! Met passie en enthousiasme deel ik graag mijn kennis en ervaring. Naast de liefde voor triathlon train ik graag samen met mijn zoon Thijs, witte herder Ben en mijn grote liefde Bob!

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Triathlon is een fantastische sport en hoe gaaf is het als er een WK in Nederland is en ik als bedrijf deze mooie sport mag vertegenwoordigen en supporten. Ik ben er van overtuigd dat iedereen triathlon kan doen mits ze echt willen en de juiste begeleiding krijgen. Graag draag ik daar een steentje in bij vanuit mijn passie en enthousiasme. Om meer mensen deze sport te laten ervaren. En naast dat de toppers die meedoen in het WK te ondersteunen en te supporten. Vanuit eigen ervaring is het heel fijn als er support langs te kant staat, dus hoe meer zielen des te meer vreugd.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeurschap? (Wat ga je / gaan jullie concreet doen?)
Trispriation organiseert Start2Tri cursussen voor de beginnende triatleet. Beginnend in april en zal dit meerdere keren aanbieden. Iedereen kan dan in een veilige, gezellige omgeving de drie sporten gaan ervaren en met name de combinatie en zo toewerken naar een sprint of kwart triathlon. Daarnaast zullen er wekelijks trainingen zijn waarin iedereen kan meedoen. Alle niveaus zijn welkom. Ondanks dat triathlon een individuele sport is kunnen we toch samen trainen. Elkaar motiveren en inspireren en zo toewerken naar mooie doelen. Onder andere dus het WK in Rotterdam.