Wie ben je / wat doe je? (Naam persoon, organisatie, vereniging, rol daarbinnen etc.)
De doelstelling van de stichting 010 Swim Experience is mensen kennis laten maken met mooie zwemlocaties in Rotterdam door op deze (zwem)locaties leuke evenementen te organiseren. Daarbij willen wij het zwemmen in buitenwater en beweging op welke manier dan ook stimuleren. 010 Swim Experience is opgericht vanuit passie voor sport en voor de stad Rotterdam!
Met onze evenementen bieden wij de mogelijkheid om Rotterdam vanuit een ander perspectief te ontdekken en willen wij op een unieke manier de stad promoten en verbinden.

Waarom ben je ambassadeur van het WK Triathlon?
Vandaar dat wij met veel plezier ambassadeurs van het WK Triathlon zijn, want het koppelen van één van onze evenementen aan dit evenement biedt een mooie kans om te laten zien dat het een heel goede keus is om het WK Triathlon te laten plaats vinden in Rotterdam,. Het biedt een mooie gelegenheid om alvast te laten zien welke mooie plekken er zijn in Rotterdam om sporten als zwemmen of zwemloop te beoefenen. Kortom, om te laten zien dat Rotterdam een stad is met geweldige locaties voor een sport als triathlon.

Hoe geef je (zelf, met je vereniging, met je organisatie) invulling aan dit ambassadeur-schap? Wat ga je / gaan jullie concreet doen?
Onze Zwemloop Vrijenburgbos is voor zowel jong als oud heel geschikt als kennismaking met de combi-sport en een heel leuke eerste stap richting een triathlon. In aanloop naar het WK Triathlon richten we ons samen met de NTB vooral op deelname van jeugd in de leeftijd van 10 t/m 14 jaar. Voor hen is er op zondag 11 juni een aparte startserie. In samenwerking met studenten van het Albeda College Sport en Bewegen en de NTB, zullen (basis)scholen in de regio Rotterdam gezocht en bezocht worden om de jeugdige atleten aan de start te krijgen.