ROTTERDAM – In het kielzog van het WK Shorttrack in het Rotterdamse sportpaleis Ahoy vond vandaag de kick-off plaats voor de eerste ambassadeurs van het WK Triathlon, dat straks half september gaat plaatsvinden in hartje Rotterdam. Het WK Shorttrack wordt – net als het WK Triathlon straks – georganiseerd door het sportmarketingbureau TIG Sports, en om die reden was dit moment en deze locatie een mooie combi. Van de inmiddels ruim 25 ambassadeurs (zowel individuele atleten als verenigingen en wedstrijdorganisaties) waren er een kleine tien aanwezig om de start van de promotie voor de ITU Grand Final in eigen land te markeren.

NTB-directeur Rembert Groenman en Berteke de Jong (trekker van het ‘Nederlands Feestje’) namen de aanwezigen mee. In het komend halfjaar zal er veel moeten – en gaan – gebeuren om het WK Triathlon in eigen land zoveel en zo breed mogelijk uit te venten. De ambassadeurs spelen daar een belangrijke rol in. Niet alleen als het gaat om het enthousiasmeren van mensen om deel te nemen, mee te helpen of gewoon aan de kant te staan bij deze once-in-a-lifetime-experience in eigen land, maar ook als het gaat om het opzetten van side events om langs die weg (en met het WK als kapstok) de promotie van de triathlonsport in de eigen regio een extra zetje te geven.

Van de vandaag aanwezige ambassadeurs stellen we bij deze Michel Siep (010 Swim Experience), Nina Bakker (TV Almere) en Pieter Wijnhoven aan jullie voor. Wijnhoven, voormalig Rotterdammer maar tegenwoordig voor zijn werk woonachtig in Canada (maar onder andere voor deze gelegenheid overgekomen naar Nederland) is bijzonder gemotiveerd om de Canadezen te stimuleren om in groten getale af te reizen naar Nederland om de Nederlandse spirit aan den lijve te ervaren. In de komende weken zullen we druppelsgewijs nog meer van de eerste ambassadeurs aan jullie voorstellen.

Na afloop konden de aanwezige ambassadeurs verder genieten van de actie en het spektakel van het WK Shorttrack, en vielen na afloop van de kick-off meeting al meteen met de neus in de boter met de overtuigende winst van Sjinkie Knegt in de halve finale op de 1500 meter.

Overigens is de NTB nog steeds op zoek naar nog meer ambassadeurs, om de buzz rond het WK in eigen land nog meer te vergroten en te verbreden en mensen te enthousiasmeren om deel te nemen, te helpen of in ieder geval straks aan het parcours alle atleten aan te moedigen.

één antwoord

  1. Dexter

    Hoe meld je je aan als ambassadeur en wat wordt er specifiek van je verwacht?