HOLTEN – De triathlon van Holten heeft zich gemeld als kandidaat voor de Europese kwalificatiewedstrijd voor de Jeugd Olympisce Spelen 2018. De kwalificatiewedstrijd zal plaatsvinden in 2018, voor atleten geboren in 2001 en 2002. In samenwerking met – en ondersteund door – de Nederlandse Triathlon Bond en de Gemeente Rijssen-Holten is een bidbook opgesteld voor deze sprinttriathlon en gemengde teamwedstrijd.

Binnenkort zal de Europese Triathlon Bond ETU de binnengekomen kandidaatstellingen beoordelen. Holten verwacht met deze wedstrijd opnieuw een internationaal aansprekend evenement binnen te halen. Als vervolg op het EK in 2009 en het EK voor Jeugd en Neosenioren in 2013 (naast de jaarlijkse internationale ETU-cupwedstrijd) is dit een mooie aanvulling van de internationale ambities van de triathlon van Holten. Als de ETU voor Holten kiest, is het Overijsselse triathlondorp opnieuw een podium voor de toekomstige generatie triatleten.

Bronnen:
– Wim van den Broek, NTB-Persdienst
Triathlon Holten