Michiel Hellegers, triatleet met een zelfbenoemde sportlifecrisis bij de Haagse Residentie Triathlon Club, vertrekt binnenkort samen met vrouw en kinderen voor drie maanden naar Australië. Komende maanden hier op Transition.nl dus verslag van een triatleet en zijn ‘Australian dream’.

Zoals enkele fanatici onder jullie waarschijnlijk kunnen bevestigen, begint het kiezen van een reisbestemming met het openslaan van de (buitenlandse) wedstrijdkalender. Eerlijk toegeven… Ga ik op reis voor een wedstrijd in het buitenland of plan ik mijn reis tussen de wedstrijden door? Dilemma, dilemma. Vervolgens kies je een accommodatie aan de rand van een park of in de buurt van een baai. En als je fiets meegaat, dan het liefst op een strategisch fietsknooppunt dat je aan je vrouw verkoopt als cultureel erfgoed. Daarna open je Google Maps en begin je met het uitstippelen van loop- en fietsroutes. En mocht ik ooit een “slot” voor Hawaii krijgen, dan gaan we daar naar toe voor het mooie weer;-)

In plaats van figuurlijk mijn grenzen te verleggen tijdens een hardloopwedstrijd of triathlon verleg ik de komende 3 maanden mijn grenzen letterlijk, door met vrouw en twee kinderen in een camper door Australië te gaan trekken. Iedereen die er geweest is, verzekert mij dat er geen land zo gek van sport is als Australië. [….] Als je met een sportlifecrisis ergens naar toe moet, dan is Australië toch het beloofde land. Het land van de onbegrensde sportmogelijkheden.


Lees meer op Michiels blog ‘Sportlifecrisis’