Na het succesvolle eerste seizoen krijgt de Run Bike Run Series volgend jaar een zesde wedstrijd toegevoegd aan het programma. Ook wordt er voortaan in twee startseries gestreden, waarbij mannen en vrouwen eigen klassementen krijgen. Dit is bekend gemaakt tijdens een goed bezocht NTB-congres, waar ook de voorlopige wedstrijdkalender gepresenteerd kon worden.

Vijf van de zes wedstrijden die in 2017 de Run Bike Run Series vormen, zijn afgelopen zaterdag al bekendgemaakt. De Run Bike Run Hilversum opent net als vorig jaar de competitie en wel op 19 maart met een wedstrijd waarin niet gestayerd mag worden. Wedstrijd twee kan binnenkort pas bekend worden gemaakt. Daarna is Hoogerheide gastheer van race nummer drie, op 7 mei. Deze stayersprint was afgelopen jaar spectaculair vanwege de steile trap die tijdens het lopen bedwongen moest worden. In september en oktober worden de Series besloten. Enschede huisvest een teamwedstrijd op 3 september en Groningen een teamrelay op 24 september. De slotwedstrijd is in Spijkenisse, tijdens het NK Run Bike Run op 8 oktober.

Met wedstrijden in het voor- en naseizoen heeft de organisatie van de Run Bike Run Series ook gekeken naar verenigingen die deelnemen aan de Teamcompetities Triathlon, zodat er zo min mogelijk overlap op de kalender ontstaat. Armand van der Smissen: “We hopen teams en verenigingen hiermee te laten zien dat je zowel aan de RBR Series als aan de triathloncompetitie kunt deelnemen.”

De Run Bike Run Series kenden een succesvol eerste seizoen. Met achttien teams en vijf wedstrijden, werd de competitie direct goed op de kaart gezet. Komend jaar wordt er –bij voldoende inschrijvingen- zelfs op twee niveaus competitie gevoerd. Op verzoek van de deelnemers komt er in elk geval een gescheiden klassement voor mannen en vrouwen. Overige ontwikkelingen worden de komende maanden via de website van de organisatie en op social media bekendgemaakt. De inschrijving voor 2017 is reeds geopend.

Bronnen:
– Coen de Wit
Run-Bike-Run Series