NIEUWEGEIN – De Nederlandse Triathlon Bond heeft een vierjarige overeenkomst getekend met kledingmerk Forte Sportswear. Het contract werd ondertekend tijdens het elfde jaarcongres van de NTB in Nieuwegein. De komende vier jaar levert Forte alle nationale tenues voor elite atleten en agegroupers, plus trainingskleding en vrijetijdskleding voor atleten uit de trainingscentra van de NTB en de technische staf. De afgelopen acht jaar was het Franse bedrijf Kiwami de kledingsponsor van de NTB.

Met een feestelijk tekenmoment en de onthulling van enkele kledingontwerpen werd de nieuwe samenwerking feestelijk bezegeld. De 150 aanwezigen kregen een voorproefje van de triathlonpakken te zien die Nederlandse atleten vanaf 2017 tijdens internationale races gaan dragen. Forte Sportswear en de Nederlandse Triathlon Bond tekenden voor vier jaar, tot en met de Olympische en Paralympische Spelen in Tokyo.

De NTB koos bewust voor een Nederlandse partner. “We merken nu al dat dat heel prettig werkt”, aldus technisch directeur Adrie Berk. “Er is veel contact over en weer, om te zorgen dat de wedstrijdkleding 2017 straks aan ieders wensen voldoet. Daarnaast kunnen we straks beschikken over een breed palet aan andere kleding, zowel voor training als vrije tijd en representatie. En allemaal in onze eigen stijl en kleuren.” Tijdens het congres werd daar een voorproefje van getoond. Ook agegroupers die volgend jaar aan een EK of WK willen deelnemen, kunnen dat doen in een trisuit van de nieuwe leverancier.

Forte Sportswear is een Nederlands kledingmerk met een brede range aan sport- en vrijetijdskleding. In de schaats- en wielersport wisten atleten in pakken van Forte wereldwijd opvallende prestaties te leveren. Directeur Fokko Winter:: “Wij ontwikkelen en produceren op innovatieve wijze onze kleding en deze zijn naar de behoeften van de sporter. Ook met de NTB gaan we op deze manier werken. De nieuwe trisuits worden al maanden getest en als het nieuwe seizoen straks begint, dan sporten de Nederlandse atleten in technisch hoogwaarde kleding.” Winter stond tijdens het congres atleten en verenigingen persoonlijk te woord om vragen over de nieuwe kledinglijn te beantwoorden.

Bronnen:
– Foto’s: Jamie Peeters
Forte Sportswear