Sommige acties bezorgen je kippenvel. En soms sta je vervolgens verbaasd van het resultaat en het sneeuwbaleffect. De actie ‘Een stoel voor Fleur’ is er zo een. Vorige week, na het zien van Team Fleur in de triathlon van Urk, pakte Ruud de Haan op 3athlon.nl het initiatief van Maryvonne van den Berg op om Fleur – een meisje met microcefalie – te helpen met het werven van fondsen voor een goede rolstoel om daarmee samen met haar vader te kunnen genieten van sport. In Urk reed Team Fleur nog rond met een soort veredelde buggy, een ‘hangmat op wielen’. Een goede rolstoel was echt nodig.

Na een eerste artikel begon de bal te rollen, en in no time stroomden de bijdragen en toezeggingen vanuit (top)atleten, organisaties en andere betrokkenen binnen. Binnen twee dagen was de 1000 euro gepasseerd, en binnen een week lijkt het doelbedrag van 4000 euro gehaald. Een prachtig resultaat in zo’n korte tijd.

Binnenkort zal de stoel aan Fleur en haar vader worden overhandigd. Dit zal samen met de NTB gebeuren in het Huis van de Sport.

Doneren kan en mag uiteraard nog steeds.

Over de auteur

Hans Geerts

Tri-Geek sinds 1987 | Hobbysporter pur sang | Haagse Bosschenaar / Bossche Hagenees (take your pick) | You know DHMO? | NTB/ITU Official | Triathlonweb > Triathlon226 > Triathlon-Sport > Transition

Gerelateerde berichten